Tecinspiren markkinointipäällikkönä teen meidän kanaviin myös videosisältöä. Olen ensimmäiseltä ammatiltani audiovisuaalisen viestinnän media-assistentti ja videokuvausta olen teoriassa opiskellut myös nykyisessä tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelmassa.

 

Teoria ja käytäntö ovatkin sitten eri juttu. Tässä muutamia perusjuttuja videon tekoon ja ilmaisia työkaluja videoiden editointiin sekä puhelimella että tietokoneella. Kerron millä ajatuksilla ja ohjelmistoille me teemme videoitamme.

 

Näillä työkaluilla voit luoda  helposti tyylikkäitä sosiaalisen median videoita markkinoinnin tueksi.

 

 • Videot: Mitä tarvitsee muistaa valaisusta, äänestä ja sommittelusta.
 • Mobiilisovellukset editoinnissa: Puhelimella voit helposti editoida kuvaamiasi videoita ja valokuvia.
 • Editointi ja sovellusten kuvaus: Sovellusten esittely videon keinoin.
 • Erilaisia videoita markkinoinnissa: Minkä tyyppisiä videoita voit tehdä markkinointisi tueksi.

 

Videot

 

Valaisussa on hyvä muistaa, että videossa olisi aina vain yhtä valoa. Luonnonvalo on esimerkiksi hyvä vaihtoehto, jos ei ole ammattimaisia valoja käytössä. Muista kuitenkin varjot, varsinkin kirkkaassa auringonvalossa kannattaa miettiä pehmentääkö valoa esimerkiksi valkoisen lakanan läpi. Lisävalaistusta harkitessasi salamoiden ja led paneelien muodossa vaihtoehtoja löytyy muutamilla kympeillä ja muutamalla satasella saat jo laadukkaita lisävälineitä. Lisävaloa löytyy tarvittaessa esimerkiksi Aputuren valikoimasta.

 

Äänen laatuun kannattaa videolla panostaa. Puhelimella kuvattaessa voidaan käyttää apuna kuulokkeiden mikrofonia, joka kohdentaa ääntä jo puhelimen mikrofonia paremmin. Laadukkaita mikrofoni tarvikkeita äänenlaadun parantamiseen voit löytää Roden valikoimista sekä puhelimen, että järjestelmäkameran ääneen. Laadukkaan nappimikrofonin saat noin 70 euron hintaluokassa. Taustalle voi lisätä ääniä esimerkiksi Bensoundin valikoimista, ilmaisversioissa on aina hyvä muistaa mainita lähde. Taustamusiikki tuo myös videoon viimeistellyn vaikutuksen.

 

Sommittelussa kultainen leikkaus on varmasti yksi tunnetuimmista sommitelman keinoista. Myös viivat kuvissa ohjaavat katsojan silmää. Ihmisiä kuvatessa olisi hyvä huomioida rajaus ja tausta: nivelten kohdalta ei saisi rajata ja taustaan kannattaa kiinnittää huomiota.

 

Mobiilisovellukset editoinnissa

 

FilmoraGo on mobiilisovellus videoiden käsittelyyn. Sen avulla voi lisätä videoihin mm. helposti tekstitykset, rajata ja leikata. Ilmainen versio laittaa videon loppuun FilmoraGo-logon, mutta sen saa myös pienellä maksulla pois. Mielestäni FilmoraGo on näppärä lyhyisiin puhelimella kuvattuihin ja editoitaviin projekteihin – aina videoiden ja kuvien yhdistelemiseen, esimerkiksi Instagramiin.

Pystyvideoita mahdollistava mobiilisovellus Inshot on myös yksi vaihtoehto, jos on tarvetta kevyille pystyvideoille, esimerkiksi sosiaaliseen mediaan. Inshotin ilmaisversiossa vesileima on poistettavissa pienellä maksulla. Muita vesileimalla varustettuja sovelluksia ovat mm. Kinemaster ja Go Pro Quik, josta on saatavilla sovellus tietokoneelle ja puhelimelle. Näiden sovellusten avulla voit editoida videoiden ja kuvien yhdistelmiä puhelimella. Sovellusten avulla voit lisätä efektejä ja tekstejä omiin kuviin ja videoihin.

 

Editointi ja sovellusten kuvaus

 

Meillä kiinnostuksen aiheena ovat luonnollisesti sovellukset, joita päivittäin käytämme ja lisäksi koodaamme näitä työksemme. Yhtenä meidän videoiden ajatuksena on siis kertoa millaisia sovelluksia me teemme. Aloitin tekemällä showreelin meidän yrittäjiemme käyttöön Slushia varten. Teimme tiiviin yhteenvedon muutamista projekteistamme. Videon mittana pidimme myös Instagramiin soveltuvaa yhden minuutin aikarajaa. Videossa oli hieman liikaa sisältöä, koska oli sekä tekstiä, että videota samassa ruudussa nopealla tempolla. Otimme tästä opiksemme ja nyt pilkomme videoita yksittäisiksi selkeämmiksi kokonaisuuksiksi.

Me käytämme sovellusten kuvaamisen esimerkiksi Screencast-O -matic -ohjelmaa tietokoneella tai DU -recorder sovellusta puhelimessa. Näillä voi kuvata sujuvasti sovelluksen tai sivuston käyttöä. Videoiden editointiin soveltuva ilmaisohjelma Hitfilm on käytössämme videoiden editoinnissa tietokoneella. Davinci resolve on uusi tuttavuus ja värien kanssa työskennellessä, tämä editointiohjelma voisi olla varteenotettava vaihtoehto testattavaksi seuraavaksi.

 

Erilaisia videoita markkinoinnissa

 

Me teemme tällä hetkellä referenssivideoita sovelluksistamme ja kevyttä videosisältöä sosiaalisen median kanavillemme, kuten toimiston tapahtumia. Kevyttä sisältöä voivat olla myös tapahtumien videot, videopäiväkirjat ja livevideot. Muita ideoita suunniteltuihin videoihin:

 

  • Asiakkaiden kokemukset.
  • Asiantuntijayrityksissä osaamista voi tuoda esille haastattelujen muodossa.
  • Opetusvideot, oman osaamisen jakaminen.
  • Tuote-esittelyt, joissa voidaan käyttää myös animaatiota.

 

Suunnitelluissa videoissa kannattaa videoita käsikirjoittaa ja mahdollisesti tehdä video yhteistyössä ammattilaisten kanssa, jotta lopputuloksesta saadaan laadukas. Teimme markkinointivideon tuotteellemme App2Daylle ammatilaisella. Lisäksi olemme myös itse tehneet tuotteen ominaisuuksista videoita (ks. esim. tämä App2Dayn ominaisuuksia esittelevä video).

Sosiaalisen median kanavistamme löydät lisää videoita eri tyylisistä videosisällöistämme. 

Tiia Juntunen

Marketing Manager

040 703 7345

tiia.juntunen@tecinspire.com

 

× WhatsApp Teemu