Tässä kirjoituksessa kerromme vaihtoehtoja, kuinka rahoituksen hakeminen sovelluksen kehitykseen onnistuu. Oli sovellusideasi tai rahoitustarpeesi pieni tai suuri, niin sopiva rahoitusratkaisu kyllä löytyy. 

Autamme mielellämme asiakkaitamme rahoitushakemuksien teossa. Olemme kirjoittaneet tai olleet mukana kirjoittamassa yhteensä 14 hyväksyttyä rahoitushakemusta. 

kasvukaupunki.

Business Finland Innovaatioseteli

Business Finlandin Innovaatioseteli on yksi helpommista rahoitusvaihtoehdoista. Innovaatiosetelin avustus on 4000 euroa (+alv) ja sen omarahoitusosuus on 1000 euroa (+alv).

Innovaatioseteli on tarkoitettu PK-yrityksille, joilla on uusi tuote tai palveluidea, jolla on potentiaalia kansainväliseen kasvuun ja jonka eteenpäin viemiseksi yritys tarvitsee ulkopuolista osaamista.

Setelin voi hyödyntää esimerkiksi sovellusideasi käyttöliittymäsuunnitteluun tai kehitykseen. Tecinspire on Business Finlandin hyväksymä virallinen palveluntoimittaja.

Plussat Business Finland innovaatiosetelissä ovat:

 • Kevyt hakea
 • Noin sivun verran tekstiä riittää hakemuksen teossa

Lue lisää blogistamme: Hyödynnä Business Finlandin 5000€ innovaatioseteli.

 

Business Finland Tempo

Tempo-rahoitus sopii hyvin startup-, pk- ja midcap-yrityksille, joiden tavoitteena on kansainvälinen kasvu. Avustus on yleensä 50 000 euroa. Rahoitus voidaan hyväksyä pienemmälle tai poikkeustapauksissa myös suuremmille hankkeille.

Rahoitus kattaa 75 prosenttia projektin kustannuksista, josta 70 prosenttia saa tilille pian rahoituksen hyväksymisen jälkeen.

Hakemuksen tekeminen on työläs ja vie arviolta 2-3 työpäivää.

”Tempo-hakemusprosessin on raskas, mutta kokenut ammattilainen tekee sen nopeasti. Itse olen tehnyt hakemuksen ja siihen liityvän projektisuunnitelman nopeimmillaan viidessä tunnissa.” – Teemu Kivioja, Tecinspire

Rahoituksen hyväksymiseen on myös kovat vaatimukset. Oman pääoman ehtoista rahoitusta 30 000 euroa sekä varmistettu projektinaikainen kokonaisrahoitus.

Business Finland ei myönnä rahoitusta yhden henkilön yrityksille. Vähintään yrityksessä tulee työskennellä, esimerkiksi toimitusjohtaja täyspäiväisesti (100 %) ja kaksi työntekijää osa-aikaisena (50 %) Suomessa työskentelevää henkilöä.

Tärkeää huomioida Tempo-rahoituksen hakemisessa, että kansainvälistyminen on kriteerinä rahoituksen saamiseksi.

Täsmennettynä ehtoja rahoituksen saamiseen on viisi.

 • Yrityksessä tulee työskennellä täysipäiväisesti 2 henkilöä
 • Yritys on osakeyhtiö
 • Yrityksellä tulee olla innovatiivinen tuote, kilpailuetu ja kasvuvisio
 • Yrityksellä on oma pääomarahoitus
 • Olet tarkistanut, että De Minimis -tuet ovat alle 200 000 euroa kuluvalta vuodelta ja kahdelta edelliseltä verovuodelta.

Lue lisää: Tempo-rahoitus

 

ELY-Kehittämisavustus

Avustus voidaan myöntää pk-yrityksille, joilla on kannattavan liiketoiminnan edellytykset. Kehittämisavustus on kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin. Avustusta tulee hakea ennen projektin aloittamista.

Ely:n kehittämisavustuksen saamiseksi on erityisenä painopisteenä vaikutukset yrityksen liiketoiminnan kasvuun ja kiplailukykyyn sekä alueiden elinvoimaan.  

Hankkeen koko on yleensä 25 000 eurosta – 100 000 euroon.

Kehittämistoimenpiteisiin liittyviä palkka-, konsultointi-, matka-, messuosallistumis- ja vastaavia menoja voidaan tukea enintään 50 prosentilla avustuksen perusteena olevista menoista.

Lue lisää: Ely kehittämisavustus

 

ELY konsultointi

Ely konsultointi on hyvä apu kun tarvitaan apua uusien innovaatioiden kaupallistamista, ideoinnista, liiketoiminnan kehittämisestä, hinnoittelustrategiasta ja alustavasta toimintojen
sekä käyttöliittymän suunnittelusta.

Konsultoinnin kesto on 2-5 vuorokautta kerrallaan ja se maksaa yritykselle 325 euroa (+alv/päivä). Konsultointia voi saada korkeintaan 15 vuorokautta kolmen vuoden aikana.

Tecinspiren Teemu Kivioja on Elyn hyväksymä kehittämispalveluiden asiantuntija, joka auttaa mielellään.
sahkoinenasiointi.ahtp.fi/fi/asiantuntijahaku

Lue lisää: Ely konsultointi

 

 

Muita rahoituslähteitä

Tässä blogissa keskityimme lähinnä yhteiskunnan tukemiin rahoituskanaviin. Muita rahoituslähteitä on lueteltu alla tärkeysjärjestyksessä ja lista on yrityksen kannata ”edullisimmasta kalleimpaan”:

 1. Asiakkailta saatava tulovirta
 2. Yrittäjän oma panostus tai pääomalaina
 3. Kumppaneiden tai lähipiirin rahoitus
 4. Finnvera
 5. Pankkilaina
 6. Sijoittajat, kuten Fiban.

 

Kasvua rahoituksella

Rahoitetussa projekteissa teemme ketterää ohjelmistokehitystä. Kehittämämme järjestelmät ovat mahdollistaneet asiakkaillemme liikevaihdon kasvun ja uusien liiketoimintamallien lanseerauksen.

Erikoisosaamistamme ovat web- ja mobiilisovellukset, toiminnanohjausjärjestelmät, IoT-ratkaisut, digitaaliset alustat sekä terveysteknologia. Asiakkaistamme 96 %  suosittelee palveluitamme.

Autamme mielellämme rahoitushakemuksissa

Ammattilaista kannattaa käyttää hakemuksen teossa, jotta kaikki kriteerit hakemuksen hyväksyntään tulevat täytetyksi. Esimerkkinä näistä mainittakoon kansainvälistymisen, ratkaisun skaalautumisen ja kehityksen kriteerit.

Olen itse kirjoittanut tai ollut mukana kirjoittamassa yhteensä 15 eri hakemusta, joista kaikki paitsi yksi on hyväksytty. Yksi kariutui asiakasyrityksen oman rahoituksen puutteeseen. Nopeimmillaan olen kirjoittanut laajan Tempo-hankemuksen ja siihen liittyvän projektisuunnitelman viidessä tunnissa.

Jos jokin yllä mainituista avustuksista jäi mieleesi tai olisi tarpeellinen sinun kohdallasi, niin otappa yhteyttä niin keskustellaan aiheesta enemmän.

teemu kivioja.

Kirjoittaja:

Teemu Kivioja, CEO and Founder at Tecinspire, 050 547 9571

Innovative development director with business mindset

 

Piditkö artikkelista? Tilaa tästä uutiskirjeemme, niin pääset sisäpiiriimme ja saat noin kerran kuussa hyödyllistä tietoa meiltä.

Tilaa uutiskirje
 

Tutustu palveluihin ja aiempiin projekteihin

 

×